Sehari Anda Login, RM0.50 Anda Dapat ^^

Join us now =)

Join us now =)
Got a friend who uses Facebook and Twitter? Invite them and earn RM 1 for every friend who joins and shares a campaign.

Wednesday, July 14, 2010

Derma darah



Alhamdullillah... akhirnya dapat derma darah yg ke-4 kali. Lepas 4 kali derma darah baru la saya tahu yg darah saya jenis O Positive. First time mmg la kita dapat tahu yg darah kita jenis ape tapi saya tak pernah di inform kan jenis positive ke negative.

Org yg darah jenis O ni maksudnya boleh dermakan untuk semua jenis darah ( darah jenis A, B, AB & O) tapi malangnya darah jenis O ni hanya boleh terima darah jenis O sahaja. Org kata siapa2 yg jenis darah ni org yg kuat makan ( hehe macam betul je). Kalau ikut fakta, Org yg darah jenis ni ada acid perut yg kuat & patut makan banyak protein & daging, & kurangkan makan gandum, lemak & bijirin.

Ish terlebih tentang jenis darah pulak, saya sebenarnya nak bagi tahu kebaikan derma darah ni:

Saturday, July 10, 2010

Cara baik untuk senang ingat

Tengok video ni n cuba... Insya-Allah senang ingat macam2 benda

video

Saturday, July 3, 2010

Meneruskan Jalan Ilmuku


 Cuti semester telah berlalu,
Kini menerus jalan ilmuku,
Walaupun keputusan tidak memuaskan hati,
Tetapi pelajaran mesti diteruskan lagi,
Walaupun halangan banyak di hadapan,
Tidak aku berhenti mara ke depan,
Walaupun halangan mematahkan hati,
Aku bertuah ada pendorong di sisi,
Kepada sahabat-sahabatku di sana,
Akan ku doakan kalian berjaya,

Thursday, July 1, 2010

First Award??

Akhirnya dapat gak award... Thanks Atyn Zaini a.k.a yunkyuk for the award =)

 Wow Cute Blogger Award =)
Every award mesti ade soalan kan so ni soalan & siap jawapan nye:

Related Posts with Thumbnails