Sehari Anda Login, RM0.50 Anda Dapat ^^

Join us now =)

Join us now =)
Got a friend who uses Facebook and Twitter? Invite them and earn RM 1 for every friend who joins and shares a campaign.

Saturday, December 18, 2010

Comic Fiesta 2010


Comic Fiesta adalah convention tentang komik... Dalam fiesta ni terdapat cosplay, jualan barang2 yang popular di manga (komik jepun) & macam2 lagi... Comic fiesta diadakan pada tarikh 18 hingga 19 Disember 2010...

Hari ni aku pergi ke comic fiesta di Berjaya Times Square, Manhattan Ballroom... mula2 datang je TS (Times Square) aku & kawan aku jadi sesat sebab tak tau kat mana tempatnya...

Monday, December 13, 2010

Online Again ^^

Finally dapat online secara offical nya... memang rugi betul kalau tak sambung balik broadband dalam masa 3 bulan atau lebih (time last post guna streamyx kat rumah sewa so biarkan je celcom broadband tak sambung lebih 3 bulan). Bila sambung selalunya kena tunggu selewatnya 24jam tapi bayangkan lebih 2 minggu broadband tak boleh sambung lagi (T-T)... rupa2 nya lepas 3 bulan, broadband akan wat temporary diconnection & kita kena pergi ke celcom centre (untuk pengguna celcom broadband sahaja) untuk reconnection... lepas sambung semula dia akan caj RM10 ke dalam next bill kita... So kepada sesiapa yang alami perkara yang sama, ini je cara dia... make sure bawa kad pengenalan... kalau  nak minta wakil buatkan kene serta kan authorisation letter (surat kebenaran) & photostat kad pengenalan ikut nama dalam bill broadband tu... sekian terima kasih ^^

Monday, November 15, 2010

Ye ye~~~

 Yaaaaaarrrrggggghhhh!!!!! (gambar dari Mr. Google)

haha ( LOL )... tau tak kenape dengan muke ni... ni la reaction aku bila dah keluar je dari tempat exam petang tadi ( muka tu bukan bukan muka aku ye... aku lagi hensem dari dia... chewah :P). Dengan kata lain...

Tuesday, October 26, 2010

Bye2 bloggers....


huhu... bukan nye nak tinggal kan dunia blog... cuma saya tak dapat nak update blog n blogwalking dalam tempoh 1 bulan ni sebab final exam... bayang kan 8 paper kene jawab... fuuuh tak leh nak relax2 da... so kepada yg sedang alami exam... GOOD LUCK AND DO YOUR BEST ^^

p/s: wish me luck because i really need it... huhu (T-T)

Friday, October 15, 2010

This Day Has Arrive


Hari ni genap la 14 minggu kuliah untuk seluruh UiTM, jadi bermula minggu yg akan menentukan persiapan final exam kita iaitu STUDY WEEK. Mesti byk yg nak balik rumah bila time study week ni kan, dalam rilex2 ni kita kene ingat yg final exam tinggal seminggu je lg. So be prepared unless we want to submit the final exam paper with invisible ink (means tak jawab langsung la tu =P) hehe

Kepada mahasiswa UiTM dan yg sekutu tarikh dengannya, HAPPY STUDY WEEK (happy ke??). Study jgn tak study ;)

Monday, October 11, 2010

Akhirnya masalah blog aku selesai


Rasa nya kalian ada perasan benda ni kuar sebelum masuk blog ni kan... akhirnya saya da tahu da apa punca dia... rupa2 nya blogspot detect malaware dari banner gengblogger yang saya letak kat sidebar kanan sebelum ni....

P/S: maaf la gengblogger.com... kalian punya banner ada detect malware la... nanti saya selesaikan masalah ni

Sunday, October 10, 2010

Akibat Merokok

Saksikan sebuah iklan yg menyayat hati dan ia berkenaan dengan rokok...



Jadi bagi perokok2 di luar sana... fikir2 kan lah

Saturday, October 9, 2010

Top ten of the most beautiful classical sentences

  

Just sharing what i found....

    1) I love you not because of who you are, but because of who I am when I am with you.

    2) No man or woman is worth your tears, and the one who is, won't make you cry.

    3) The worst way to miss someone is to be sitting right beside them knowing you can't have them.

    4) Never frown, even when you are sad, because you never know who is falling in love with your smile.

    5) To the world you may be one person, but to one person you may be the world.

Razer buat Giveaway!!!!


Wow!! Razer buat giveaway... kalian yg gemar main game especially peminat2 DOTA mesti tau kan... Brg2 komputer jenama Razer ni mmg best kalau nak main ape2 game pon dgn function yg giler byk... Senang je nak dapatkan cume pergi kat klik kat SINI, isi borang lepas tu ikut je apa yg dia suruh kat email yg kita bagi... Free je dan takde bayaran diperlukan... Jadi ape lagi, cepat lah register, takde rugi punya =)

Friday, October 8, 2010

Masa Hampir Tiba



Sekejap da masa berlalu, bagi mahasiswa & mahasiswi mesti da perasan kan yang final exam da makin dekat kan. Bagi pelajar calon PMR yang sedang bertungkus-lumus menjawab PMR, teruskan usaha anda dan saya doakan kalian berjaya. 

Hari ni saya update blog bukan la ada benda menarik pun cuma sekadar nak update blog dan nak peringatkan diri saya dan mahasiswa & mahasiswi yang tinggal dalam 2 minggu je lagi nak final exam (UiTM mula 25 oktober ni). So ok tak study kalian sekarang ni? Semoga kalian dapat menempuhi peperangan dalam menuntut ilmu dan saya akan mendoakan kejayaan kalian.

Tapi sebelum tu saya nak tunjukkan equation yang agak menarik bagi saya (hehe)....

Thursday, October 7, 2010

Rahsia pemakanan genius-genius Islam

Sorry tak selalu update blog... sebab tuan empunya blog selalu buntu nak update ape dalam blog ni & sekarang dah nak dekat final exam so sibuk dengan test & quiz... saya update hari ni bukan la ape, cume nak kongsikan ape yang dibaca dan info ini bagus untuk dikongsi terutama kepada pelajar... Sila la baca :)


Formula pemakanan genius-genius Islam silam yang menjadi rahsia keajaiban daya intelek mereka. Formula ini terpendam di dalam kitab-kitab tradisional dalam bahasa Arab.

Tersembunyi dari pengetahuan orang Arab dan umat Islam sendiri. Namun akhir-akhir ini ada usaha-usaha untuk mengetengahkan kembali kepada umum. Sekarang semacam ada kecenderungan di kalangan ilmuan Islam dan bukan Islam untuk mengkaji dan menguji keabsahan formula ini. Ini didorong oleh penemuan - penemuan saintifik yang membuktikan kebenarannya, khususnya terhadap susu, madu dan telur.

Berikut adalah formula pemakanan genius - genius Islam yang telah terbukti berupaya meningkatkan kepintaran dan kekuatan daya ingatan :

Tuesday, September 28, 2010

Bila nyanyi tapi tak tau lirik

Cube dengar lagu ape lelaki ni nyanyi...


cube teka tajuk lagu sebenar wanita ni nyayi...

Wednesday, September 8, 2010

Ketupat

Pejam celik pejam celik tinggal esok je puasa lepas tu raya... nak kata cepat takde la cepat sangat & nak kata lama tak la lama sangat... Dalam hari2 nak raya ni mesti banyak yang tengah sibuk dengan buat kuih raya & buat semua persiapan untuk raya. So dalam hari2 nak raya ni saya kene tolong keluarga saya buat persiapan... bukan hiasan atau memasak( hehe memang tak tau masak) tapi buat benda ni...

Saturday, September 4, 2010

Award from Fantasy Princess

Got award again!!! Thank you Fantasy Princess coz bagi award ni kat saya even though saya takde la blogwalking macam orang lain hehe... OK... Time menjawab soalan:

Tuesday, August 31, 2010

Bebuka Di Pangkalan Chepa

Alhamdulillah, sedar tak sedar da lengkap hari puasa ke-20. Lengkap tak puasa  kalian sampai sekarang??? hehe... Kalau lengkap Alhamdulillah tahniah saya ucapkan =). Hari ni saya nak ceritakan peristiwa yang menyeronokkan bagi saya dengan berbuka puasa bersama 1 kumpulan rakan sepembelajaran kat Pangkalan Chepa...

Wednesday, August 25, 2010

Bace dan faham

Sekali pandang memang tak perasan kan. Tapi kalau kita tengok betul2 ayat situ mesti perasan yang dia tulis peperiksaan sedang "berjalan". Mula2 sendiri tengok pon tak endahkan juga tapi bile terbayangkan yang peperiksaan ada kaki untuk berjalan memang rasa nak tergelak. Entah kenapa ayat kat atas tu tulis macam tu. Ni bukan sekolah rendah lagi tapi dah tahap universiti, ini dah tunjukkan yang kita dah makin lupakan bahasa bangsa kita sampai tatabahasa dah tak lagi fikir betul atau tak... Apa pendapat kalian???

Sunday, August 15, 2010

Buka pose di rumah baru

Sorry x slalu update entri, ni pon coz nak cakap2 je (no function just crite kisah empunya blog pas 2hari dapat buka pose kat umah).

Dapat juga balik KL pas 1bulan study. nasib baik la kuliah byk di awal kan so dapat la balik mlm rabu lepas... tanpa pikir pjg terus beli tiket balik 2hari sblom hari nye. Time packing2 barang nak bwk balik umah, baru teringat

Sunday, August 1, 2010

Award dari skyleto


Wah... xsangka dpt award lg dlm mase terdekat ni hu3... Trime kasih byk2 kat skyleto coz bg award ni... kepada sape2 nak kenal skyleto sila2 la jenguk blog dgn  klik sini ^^

wokey... time jwb soalan2 yg di beri:

Wednesday, July 14, 2010

Derma darah



Alhamdullillah... akhirnya dapat derma darah yg ke-4 kali. Lepas 4 kali derma darah baru la saya tahu yg darah saya jenis O Positive. First time mmg la kita dapat tahu yg darah kita jenis ape tapi saya tak pernah di inform kan jenis positive ke negative.

Org yg darah jenis O ni maksudnya boleh dermakan untuk semua jenis darah ( darah jenis A, B, AB & O) tapi malangnya darah jenis O ni hanya boleh terima darah jenis O sahaja. Org kata siapa2 yg jenis darah ni org yg kuat makan ( hehe macam betul je). Kalau ikut fakta, Org yg darah jenis ni ada acid perut yg kuat & patut makan banyak protein & daging, & kurangkan makan gandum, lemak & bijirin.

Ish terlebih tentang jenis darah pulak, saya sebenarnya nak bagi tahu kebaikan derma darah ni:

Saturday, July 10, 2010

Cara baik untuk senang ingat

Tengok video ni n cuba... Insya-Allah senang ingat macam2 benda

video

Saturday, July 3, 2010

Meneruskan Jalan Ilmuku


 Cuti semester telah berlalu,
Kini menerus jalan ilmuku,
Walaupun keputusan tidak memuaskan hati,
Tetapi pelajaran mesti diteruskan lagi,
Walaupun halangan banyak di hadapan,
Tidak aku berhenti mara ke depan,
Walaupun halangan mematahkan hati,
Aku bertuah ada pendorong di sisi,
Kepada sahabat-sahabatku di sana,
Akan ku doakan kalian berjaya,

Thursday, July 1, 2010

First Award??

Akhirnya dapat gak award... Thanks Atyn Zaini a.k.a yunkyuk for the award =)

 Wow Cute Blogger Award =)
Every award mesti ade soalan kan so ni soalan & siap jawapan nye:

Friday, June 25, 2010

Ngantuk???


Tido yang baik & secukupnya bagi dewasa ialah 6-8 jam. Tapi selalu tak anda tido lebih dari 8 jam tapi still rase ngantuk??? Ini maksudnya anda ade Sleeping Disorder. Sleeping Disorder such as insomnia (tak boleh nak tido), sleep apnea (cam berdengkor), narcolepsy & restless leg syndrome. Penyakit ini boleh disembuhkan kalau anda:

Tuesday, June 1, 2010

Origami

When was busy at surfing internet, I was attracted by this thing in my house...

this was made by my brother... cute right

This thing is one of the type of paper art known as origami. This thing may be well-known but for those who don't know, origami is an art of folding paper. Origami is come from the word "ori" & "kami" which is words from japan("ori" means folding & "kami" means paper). The name comes in Japan because this is the traditional art of paper folding of Japan.

There are many types of origami (actually I did not realized it either until now) :

Thursday, May 6, 2010

What a suprise!!!

sampai juga rumah... home sweet home... banyaknya berubah even though baru sebulan je  tak balik... rumah baru dah nak siap tapi dengarnya ada problem time ni tentang nak siapkan rumah tu... tapi tak ape la...  masuk je rumah ternampak satu binatang yang asing bagi aku... seekor kucing kuning yang gebu... rupanya ada orang bagi kucing tu untuk simpan sementara waktu...  mula2  macam penakut je kucing tu... last2 dia asyik ikut je... dah la tido pun cute giler =)



Pelik tak gaya kucing ni tido

A dragonfly???



Dragonfly ni pandang je tingkap dalam bas... rindu family kot

Hari yang di tunggu2 da tiba... dapat juga akhirnya naik bas balik KL... Thanks kepada kak Liya because help me and my girlfriend sampai stesen bas even though esok dia ada exam... tak sangka pulak hari ni terpaksa naik bas double-decker seat atas pula tu... time tengah duduk2 dalam bas tu... tibe2 nampak pula pepatung ni... pandang je tingkap... nak kata mati, still hidup lagi... tapi macam mana boleh masuk bas ni???

Tuesday, May 4, 2010

Home soon...

At last... selepas 3 minggu memerahkan otak untuk menjawab exam... kini tiba masa yang ditunggu2... seperti terdengar kemerdekaan yang dilaungkan Allahyarham Tunku Abdul Rahman dahulu... rasa gembira dah seronok wujud di hati... walau bagaimana pun, tetap ada halangan yang bakal tiba... tambah2 lagi apabila 1st semester study di tempat yang jauh iaitu UiTM Kelantan... dulu boleh sahaja minta tolong ayah ambil guna kereta ke UiTM Pahang... sekarang kena cari cara... nasib baik ada bas dan harap2 boleh sampai ke stesen bas esok pagi...

Kepada yang masih dalam exam... DO YOUR BEST OK!!!

Sunday, May 2, 2010

To Change

We often tells everyone that we wanted to change... but in reality...  it is hard to change ourselves even though there are many ways that we are aware of... counseling, psychotherapist, or even prayed that we want to change... all of these things would not change us... but there only one way that will change us... it is ourselves... not just word but from heart and hard work... by that way we will certainly change

Thursday, April 29, 2010

Letters From A Pen

A pen creates millions letters,
Letters create a thousands of pages,
Pages turn into hundreds of books,
Books give words that turns into knowledge,
Knowledge helps a person learn.

Related Posts with Thumbnails